*arkkitehtuuri *kattorakentaja *saneeraus *uudisrakennus *aurinko ja muut lämmitysmuodot *omatoiminen rakentaja *uima-allas *referenssejä *yhteystiedot *
aurinko ja muut lämmitysmuodot » hakelämmitys ja aurinko


mitoitusperusteet
öljylämmitys ja aurinko
hakelämmitys ja aurinko
putkilinjan asennusohje
osa LVI-järjestelmää
osa LVI-järjestelmää
aurinkolämpötuotteet
*** Aurinkoenergiaa kannattaa hyödyntää myös hakelämmityksen yhteydessä.***
Perinteiset hakekattilat on aina liitetty suureen erilliseen energiavaraajaan. Tätä erillistä varaajaa on jo kauan osattu lämmittää myös aurinkoenergialla.

Me Aurinkotorilla olemme näissä tapauksissa aina suunnitelleet kuhunkin tapaukseen parhaiten soveltuvan ratkaisun, emmekä ole tyytyneet vain perinteiseen varaajan pohjalle sijoitettavan kierukkalämmönvaihtimen käyttöön.

Jonkin aikaa markkinoilla on ollut hakekattiloita, jotka on tarkoitettu toimimaan ilman erillistä varaajaa. Kattiloissa on siis valmiiksi hiukan suurempi vesitilavuus tai ne on varustettu sytytysautomatiikalla. Koska kattilan veden lämpötila pitää olla aina korkea > 60°C, ei kattilaa ole kannattanut suoraan lämmittää aurinkokeräinten avulla, sillä keräinten hyötysuhde laskee lämpötilan noustessa. Lisävaraajan tarvetta ei siis voida välttää.

Markkinoilla tarjotaan ratkaisuksi järjestelmiä, jossa aurinkoenergiaa hyödynnetään vain lämpimän käyttöveden tuotantoon. Joissakin tapauksissa on lisänä ollut järjestelmä, jossa talon lämmityskierto siirtyy käyttämään lisävaraajaa vasta sitten, kun tämän lämpötila on noussut korkeammaksi kuin lämmityskiertoon vaaditaan. Näissä ratkaisuissa jää kuitenkin hyödyntämättä suuri osa siitä energiasta, joka saadaan keväällä ja syksyllä sekä myös kesällä pilvisimpinä päivinä.

Aurinkotori Oy on kehittäneet järjestelmäratkaisuja, josta löytyy miltei jokaiseen tapaukseen sellainen ratkaisu, että aurinkokeräinten tuottamaa lämpöä voidaan hyödyntää sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon että talon lämmitykseen aina kun energiaa keräimistä vain on saatavissa.

Ota yhteyttä! jarmo.kotiniemi at aurinkotori.com / (02) 431 2236

*******************

Hei,

Toimin Aurinkotorin tuotantovastaavana. Olen myös maanviljelijä
ja entinen sikatilallinen, joten tunnen aurinkoenergian lisäksi myös
maatilojen erityistarpeet.

Terv. Jarmo

********************

Aurinkotorin taustalla on 30 vuoden tietotaito aurinkokeräinteknologiasta ja yli 50 vuoden LVI-kokemus. - sivustoa päivitetty 25.01.2017
Kummeli Group Oy